Variëteiten

  • Bewerk
  • De keuze van de varieteiten is belangrijk voor u als consument, maar ook voor ons als teler. Wij hebben de juiste

    varieteiten gezocht, die wijzelf goed kunnen telen en voor u een optimale smaak geeft. De zoektocht gaat altijd

    door, zo zoeken we nu naar nieuwe vooral rassen die minder snel ziek worden van de zogenaamde aardappelziekte.

    Wij telen nu deze smaakvolle variëteiten: Frieslander, Agria, Heidi, Charlotte, Juliette en Biogold

    Frieslander

    De Frieslander is een supervroeg ras, dus al in de nazomer in de winkel te krijgen.

    Ze is een redelijk vastkokende, ovale aardappel die na het koken lichtgeel van kleur wordt.

    Ze is uitermate geschikt voor bakken, poffen, frituren en koken.

    Frieslander2

    Ze wordt geteeld op het bedrijf Het Zilverleen van familie Mouton.

    Agria

    De Agria is een hele veelzijdige redelijk vastkokende aardappel waar je van alles mee kunt doen.

    Zo wordt er veel verse frites gebakken met de Agria. Maar ze is ook geschikt voor het poffen en voor

    bakken en pureren (voor in de stamppot). Agria heeft een gele schil en is langwerpig van vorm.

    Agria

    Ze wordt door de meeste telers wel geteeld.

    Heidi

    Heidi is een smaakvol ras dat door teler Guy de Praetere van Hof ten Muizehole in Duitsland is gevonden.

    Het is een vastkokende varieteit die geelvlezig is. Heidi is zeer geschikt voor koken en bakken.

    Wil je meer weten over Heidi: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/vlaamse-knollen

    Charlotte

    Charlotte is een extra vastkokende aardappel. Ze heeft een verfijnde smaak en een gladde gele schil met een mooie gelijkmatige vorm.

    Door zijn stevigheid is ze zeer geschikt om te verwerken in slaatjes, maar ook om te koken, te bakken of te stomen.

    Charlotte

    Charlotte wordt geteeld op het bedrijf 't Paepeland van de familie Broekx.

    Juliette

    Juliette is een vastkokende aardappel die geschikt is om te gebruiken bij het koken, stomen, bakken of voor in een salade.

    Het is een laat aardappelras die je later in het seizoen in de winkel zult vinden. Ze wordt geteeld door familie Noë.

    De aardappelen hebben een lange en ovale vorm met een gele schil en een gele vleeskleur.

    Biogold

    Biogold is licht bloemig, lichtgeel van vleeskleur en heeeft een goede bakkwaliteit. De vorm is rond tot ovaal en de schil is glad.

    Biogold is een ras wat niet zo snel wordt aangetast door de aardappelziekte. En daarom voor de telers van familie Noë

    een welkome aanvulling bij de varieteiten.

    Biogold

    Copyright (c) Site Name 2012. All rights reserved.
    Designed by olwebdesign.com